Kyparnas hemliga signaler 2

Jag har fått höra (och det är nu på senare år) att man genom bestickens placering på talriken skulle sända signaler till kökspersonalen om vad man egentligen tyckte om maten. Jag har illustrerat signalerna så som jag fick dem förklarade här:

Facit, allas vår Magdalena Ribbing avfärdar dock det hela som struntprat i DN [Sic!]

Alla sådana är besticksignaler fel, utom den att lägga besticken parallellt med skaften åt höger i position klockan fyra när man ätit färdigt av maten på tallriken. Alla andra markeringar gjorda i syfte att framföra gästens synpunkter får betraktas som dumheter. Ska serveringspersonal eller värdperson hålla på med något slags noggrannare okulärbesiktning av sked eller gaffel lagd si eller så innan gästen bjuds mer mat? Finns det mat att bjuda om så görs detta, annars inte av naturliga skäl.

Någon läsare som även de fått höra detta? (Från någon annan än mig då)
Kommentera gärna nedan, så kanske vi kan spåra denna myts ursprung!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s