Monteriva Rossa

Jag smakade Monterivas Rossa-kaffe på Louie Louie som jag nämnde i ett tidigare inlägg, och nu har jag även köpt hem en påse.

Blandningen är som sagt 90% arabica och 10% robusta, en ganska rund och inte för jordig smak som borde passa de flesta. Jag labbar med olika malningsgrader och kaffemängd men får inte riktigt till de här små ”mussvansarna” som man vill ha när det rinner ur portafiltret utan det droppar och blir lite ojämnt. En dålig kaffedag helt enkelt.

 

Påsen kostar 129 kr för 500 g på Lagamati. Jag blev lite förvånad att den var dyrare än min favorit Marche som kostar 99 kr, detta efter att min vän F sagt att den var väldigt dyr att köpa in till caféet. På Lagamati förklarade de att det var för att Marchen innehåller så mycket robusta som ju är en ”sämre” böna. Låter ju troligt, och F hade nog bara snurrat till det.

Även om robustan är en sämre böna är det inget fel på buskarna som är tåligare än arabicans. Därför har man ympat in arabica på robusta-stammar, ungefär som man gjort med druvor.

Efter lite pyssel får jag i alla fall fram något jag är nöjd med. Creman blev lite för bubblig tycker jag nog, men tillräckligt bra för att hälla mjölk i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s